Audiopoëzie met Zwart Shanti

Ondertussen in Arnhem (ingezonden mededeling):


Zwart Shanti is de eerste officiële release van Audiopoëzie. Deze download bestaat uit een in elkaar verzonken combinatie van audiosfeerlandschappen en poëtische teksten. Het lijkt hierin of klank en woord in hun onderlinge relatie het ene moment elkaar liefdevol strelen en het volgende moment een strijd op leven en dood voeren. Zo ontstaat een voor de luisteraar intense ervaring.

Na de inleidende ouverture volgt shanti, het eerste deel. Hier overheerst serene sfeer: landschap, water, verlangen. In het tweede deel, zwart, komen de onderliggende, meer dramatische, soms zelfs agressieve en seksuele tonen bovendrijven. Aan het eind is toch zicht op een nieuw soort vrede, maar ook op het besef dat een dergelijk proces een repeterend gegeven is, een eeuwig onderweg zijn, aangeduid door een doorstomende trein.

Download nu!
Wie is…
Audiopoëzie is een duo dat bestaat uit de dichters Petra Else Jekel en Freddy Nekkers, waarbij de laatste via alter ego FNSounds bovendien verantwoordelijk is voor de geluidsgolven en klankexplosies. De afgelopen vier jaar hebben zij intensief geëxperimenteerd met de mogelijkheden van audio, beeld en poëzie, zowel in de huisstudio als bij live-performances.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten