Ab Visser Biografie kantje boord

Het hoort wel een beetje bij Ab Visser, dat er een en ander (bijna) misliep rond zijn biografie, vindt de biograaf Michiel van Diggelen. Eerst raakt een van de zendingen met correcties weg bij de post, om anderhalve week later alsnog in een gescheurde envelop en met excuusbrief te arriveren. Vervolgens gaat ook nog eens de drukker failliet om een paar dagen later een een tijdelijke doorstart te maken, zodat ook dit boek gedrukt kon worden en de binder nu de losse onderdelen van het boek kan laten zien:


Linksboven zie je het boekblok, ofwel het (voor dit ene exemplaar handmatig) ingenaaide binnenwerk, inclusief schutvellen, daarnaast het harde bord van het omslag en daaronder het zogeheten stofomslag dat weer om het omslag komt. Dezer dagen worden deze onderdelen op de binderij tot boek gemaakt. Woensdag tussen twaalf en een worden de boeken afgeleverd in het magazijn van de uitgeverij. Kantje boord dus, want de presentatie van Ab Visser Biografie is immers om half vijf.


Intussen was Michiel van Diggelen vrijdagavond al te gast in De Literaire Hemel, het geweldig geanimeerde literaire café in het Drentse dorp Amen. Voor het eerst hoorde ik hem in het openbaar over Ab Visser vertellen, en dat deed hij met bijzonder veel verve. Menige smeuïge literaire anekdote passeerde de revue. Het publiek hing aan zijn lippen.


Zaterdag pakte het Dagblad van het Noorden uit met een ruimbemeten recensie over de biografie. Dat krijg je als de recensent alvast de digitale bestanden kan inzien (leesbare versie op Woest en Ledig).
Nu nog tot woensdag wachten op het echte boek. Ik weet het zeker: dat gaat er prachtig uitzien. Donderdag worden snel de boekhandels in de stad bevoorraad en die dag ontvangt ook het Centraal Boekhuis zijn voorraad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten