Vormgever bakt omslag

Vormgever Joppe van der Spoel (van Studio de Wilde Muis) gaat iets speciaals doen: hij gaat een omslag voor een boek bakken. In een oventje, en hij doet dat komende zondag met publiek erbij.

Het is 1 juli Culturele Zondag in Het Paleis en de daar gevestigde Uitgeverij Passage gaat die dag demonstreren hoe boeken gemaakt worden. Verschillende vormgevers die boeken ontwerpen voor de uitgeverij geven inzicht in hun werk. Ruurd de Boer, Jelmar Geertsma, Myrthe Heuzinkveld en Joppe van der Spoel demonstreren hoe ze dat doen.

Die middag onthult Uitgeverij Passage tevens de najaarsaanbieding. Dat wil zeggen dat de uitgeverij bekend maakt welk boeken er in de periode september tot en met januari gaan verschijnen. Uiteraard worden daaarbij ook de omslagen van die nieuwe boeken onthuld.

Op één na dan. Er komt ook een boek over eten uit, waarvoor Joppe van der Spoel de vormgeving gaat maken. Deze middag bakt hij dus een omslag daarvoor.

De Culturele Zondag is op 1 juli van 13.00 - 17.00 uur in Het Paleis Groningen. Uitgeverij Passage is gevestigd op Boterdiep 117, in het gebouw te bereiken via ingang C. Toegang is gratis en voor iedereen.


Afbeelding: eerder brouwde Joppe al een omslag voor Roodvocht van Tjitse Hofman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten