Een boek maken is voor mietjes

Het was een bijzondere boekpresentatie, afgelopen vrijdag. Dat hoorde ook wel bij een boek dat Handboek voor mietjes heet. Altijd als ik praat over planning en boekpresentatie komt de vraag: 'Gaat het dan nooit een mis/"Wel: voor het eerst in 21 jaar ging het mis. Want de boeken, vanwege het speciale kaft en het gebruik van goudfolie ditmaal in Hongarije gedrukt, zouden voor 12 uur in Groningen arriveren, maar waren er toen niet. Navraag leerde dat de vrachtauto nog 'ergens in Duitsland' rondreed. Gelukkig had de regelaar in Nederland met de post wel een exemplaar opgestuurd gekregen. Dat kwam hij dan maar even langsbrengen. Konden we toch iets laten zien. Hadden we he ook voor het eerst in 21 jaar ook ondubbelzinnig duidelijk wat nou het eerste exemplaar was. Er was immers ma één exemplaar.

Verder geen boeken dus, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij maakster Olga Zijlstra al helemaal niet 'Op tijd komen is voor mietjes,' heet een van de foto's in het boek. En het publiek? Dat bleek gek op bowlen.



De titel van haar boek inspireerde vrienden van Olga Zijlstra tot grappige cadeaus


Olga Zijlstra bij het uitzoeken van de goede maat schoenen


Er werd fanatiek bowling gespeeld. Tjitse Hofman bleek er bijzonder talent voor te hebben.

Zaterdag plaatste het Dagblad van het Noorden een mooi interview met Olga Zijlstra. Inmiddels zijn de boeken wel in Groningen aangekomen. Het boek ligt komende week in de boekhandel, of bestel nu het Handboek voor mietjes. Het is een prachtig cadeauboek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten