Op komst (7): provinciaal bestuur

Naast diverse literaire uitgaven deze najaarsaanbieding komt Uitgeverij Passage ook met een boek over de overburen in de Sint Jansstraat: de provincie Groningen en het provinciebestuur.


 Foldertekst:

Vijf historici belichten de geschiedenis van het bestuur van de provincie Groningen. Zij beschrijven de ontwikkelingen vanaf de negentiende eeuw. Een breed scala aan onderwerpen komt aan de orde: waterstaat en inpoldering, werkverschaffing en industrialisatie, strokarton en stakingen, planologie en spreiding van rijksdiensten. En natuurlijk is er de nodige aandacht voor de problematiek rond gaswinning en aardbevingen, en Groningen als wingewest

Centraal staan de ambities die de verschillende besturen door de jaren gehad hebben, en de tegenwind die zij ervaarden, met name vanuit de landelijke politiek. Ook de soms opmerkelijke rol van de commissaris van de koning(in) komt in dit boek aan de orde.

Dankzij de vele illustraties, de terzijdes en toegankelijk opmaak wordt dit boek bewust ook geschikt voor een breder publiek. Dit wordt een boek op groot formaat, geheel en kleur en gebonden in hardcover.

Voortgang en tegenwind; 200 jaar Provinciaal Bestuur in Groningen gaat in januari verschenen. Ruurd de Boer verzorgt de vormgeving van het boek. ISBN 97890 5452 4403

_________

Zie voor alle boeken van de najaarsaanbieding de tag Op komst.

Dit is het laatste bericht over de nieuwe boeken voor het najaar. Hou dit blog in de gaten voor alle nieuws.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten