Op komst (2): debuutroman

Uitgeverij Passage is erg verheugd in het najaar liefst twee debuten uit te kunnen geven, we schreven daar al eerder over. In november verschijnt de debuutroman van Sonja Schulte. Die gaat Hutten bouwen heten.

Samenvatting

Vier reizen nemen de lezer van deze roman mee naar Vlieland, Dartmoor, Cesky Raj en de Eifel. Daarin vormen zich ook vier gezelschappen: alleen, met een vriendin, met een geliefde en met familie.  Door de delen heen vormt een ervaring uit het verleden de rode draad in deze caleidoscopische roman over zelfredzaamheid, contact en omgeving.

Schulte zet in Hutten bouwen alle zintuigen in. De roman maakt een reis door bos en herinnering. Verleden, familie en rouw spelen een belangrijke rol. Met een scherp observatievermogen en een prachtig gevoel voor stijl ontstaat een verrassende debuutroman.

Sonja Schulte (1982) studeerde kunstgeschiedenis aan de RuG en is schrijver en beeldend kunstenaar. Ze publiceerde in De Revisor, Tirade en De (internet) Gids. Haar eerste essay verscheen op De Optimist, waar ze later een van de redacteurs voor het Handboek voor een Optimistisch leven werd. Ze werkte als presentator en redacteur voor Oogradio en Radio Noorderzon en recenseerde literatuur en beeldende kunst voor Dagblad van het Noorden / Leeuwarder Courant. 

Het omslag van Hutten bouwen is van Nadeschda Broere, naar een houtsnede van Sonja Schulte zelf. ISBN 978905452438).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten