Op komst (4): historische thriller

Het is bijzonder om te zien hoe een jonge schrijver zich bezig houdt met een genre als historische thriller. Als Sander Blom een geschiedkundig onderwerp beetpakt, zoals in dit geval de tweede wereldoorlog, wordt zo'n thriller in elk geval ongemeen spannend.

Samenvatting

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog confisqueren de Duitsers een landgoed in Twente. In het diepste geheim maken ze er een lanceerbasis voor de nieuwe V2-raketten van. Het plaatselijke verzet komt in actie en koerierster Antje ziet een kans om zich te bewijzen binnen de knokploeg. Maar dan wordt de knokploeg verraden, net op het moment dat er versterking onderweg is vanuit Londen…

Sander Blom weet in deze historische thriller een bloedstollend spannend verhaal neer te zetten. Het verhaal wordt beurtelings verteld door verschillende personages. Dat geeft de roman een enorme vaart en belicht meteen vanuit verschillende hoeken het leven in het laatste oorlogsjaar. Deze roman is een echte page-turner, ook zeer geschikt voor jongere lezers.

Sander Blom (1993) is schrijver en filmmaker. Hij publiceerde bij Uitgeverij Passage de foto- en verhalenboeken Mythisch Drenthe en Mythisch Groningen, de thriller Heilige Grond en het levensverhaal van Ulfert Molenhuis in Mens en medemens.

De uitgave wordt oktober 2024 verwacht. Vera Post verzorgde het omslag ervoor. ISBN 9789054524373


Geen opmerkingen:

Een reactie posten