Op komst (5): op tournee in Italië

Mensen die Bill Mensema kennen weten dat hij ooit de zanger was van de band Crimes of Nature, en dat die band zelfs een zomerlang een groot succes had in Italië. In het nieuwe deel van zijn Decade-reeks (overigens weer prima zelfstandig te lezen) doet Mensema uit de doeken hoe dat zat. Het levert het meest humoristisch deel van zijn romancyclus tot nu toe op...

Foldertekst:

In zijn DECADE-reeks beschrijft Bill Mensema (1960) het leven in de jaren ‘80. Voor wie opgroeide in die jaren van doem en crisis, was het vaak een mistroostige tijd. Gelukkig zorgde de muziek voor de broodnodige verluchting.

In Zomer in Cervignano gaat de hoofdpersoon met z’n band op tournee naar Italië. Ze zijn daar uitgenodigd door een club met – blijkt ter plekke – niet al te frisse connecties, maar toch kunnen ze er op verschillende plekken optreden. Dankzij de Griekse popster Demis Roussos hebben ze er nog een onverwacht groot succes ook.

De romans van Bill Mensema kenmerken zich o.a. door een gretig gebruik van humor. Deze keer gaat Mensema helemaal los. De wat tragische belevenissen van de band zet hij zo om tot een adembenemend en grappig avontuur. 

Ook andere kenmerken van Mensema’s unieke schrijfstijl komen hier weer tot hun recht. Het bijzondere gebruik van dialogen, de slapstickachtige scenes en de toegankelijk formuleringen leiden tot een vlot leesbare roman. ‘Vlotteratuur’ heeft Bill Mensema zijn stijl genoemd. Dat maakt zijn stem vernieuwend en uniek in de Nederlandse letteren, en hij bereikt er geleidelijk steeds meer lezers mee.

De presentatie van Zomer in Cervignano staat gepland op zondagmiddag 8 december in de roemruchte Vera Kelderbar. Joppe van de Spoel verzorgde het omslag voor ook deze roman. ISBN 9789054524397


Geen opmerkingen:

Een reactie posten