Meindert Talma schrijft Fries Kadoboek 2024

(persbericht)

Meindert Talma schrijft Fries Kadoboek 2024


SURHUISTERVEEN - Meindert Talma (Surhuisterveen, 1968) schrijft het Friese Kadoboek 2024. In 1999 debuteerde hij met de autobiografische roman \'Dammen met ome Hajo’, die in 2022 bij uitgeverij Regaad in het Fries verscheen. Twee jaar na zijn debuut bracht hij samen met Nyk de Vries een verzameling interviews uit onder de titel \'De Blauwe Fedde yn petear’.

(foto: Reyer Boxem)


In 2003 verscheen van zijn hand de roman \'Kriebelvisje’. Daarna volgden de dichtbundel \'Laat het orgel jammeren’ (2011) en de romans met muziekalbums \'Kelderkoorts’ (2013), \'Je denkt dat het komt’ (2017) en \'Gezinsverbijstering’ (september 2024).

Meindert Talma: "Doe’t ik belle waard mei de fraach oft ik it Kadoboek 2024 skriuwe woe, tocht ik: o nee!, want ik wie krekt dwaande mei it dien meitsjen fan myn nije boek. Mar ik ha in soad nocht oan it skriuwen fan it Kadoboek. It wurdt in autobiografyske, tragykomyske novelle, dy’t him foar it grutste part ôfspilet yn Fryslân. En it kriget in frij dramatysk ein."

Fryske Boekewike in november 2024

Het Kadoboek wordt gepresenteerd op vrijdag 1 november bij de start van het Frysk Boekefeest. Het Kadoboek is daarna tijdens de hele Boekewike, van zaterdag 2 november t/m zondag 10 november 2024, gratis verkrijgbaar bij aankoop van een Fries boek. Het Kadoboek van 2024 wordt uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Regaad.

In 2023 schreef Anita Terpstra het Kadoboek \'Hiltje yn Pella’. Daarvan gingen er in de Fryske Boekewike maar liefst 2.000 exemplaren over de toonbank in boekhandels overal in Fryslân, en bezitters konden met het Kadoboek gratis reizen met de bussen en treinen van Arriva.

--------

(einde persbericht)

In de folder van Uitgeverij Passage kondigden we de verschijning van  de nieuwe roman van Meindert Talma, Gezinsverbijstering, aan voor mei aanstaande. Vanwege dit Kadoboek is de verschijning van die roman  uitgesteld. ER hangen namelijk ook wat plichtplegingen hieraan vast. Gezinsverbijstering zal nu begin 2025 verschijnen.

1 opmerking:

  1. Jammer, die verdaging. Ik ben zo benieuwd naar de nieuwe Talma, ik wil niet wachten!!!!

    BeantwoordenVerwijderen