Jan Veenstra in De Literaire Hemel

Een van de mooiste dingen die je in literair Nederland kunt doen is een bezoek brengen aan De Literaire Hemel. Via van die typische Drentse binnenweggetjes rij je naar een klein dorp genaamd Amen, waar in het plaatselijk café De Amer een verrassende hoeveelheid mensen klaar zit voor een literaire avond.

Op vrijdag 10 maart is daar onder meer Jan Veenstra te gast, ook al zo'n ijkpunt uit cultureeel Drenthe. In zijn nieuwe roman De vaalrode vlieger verhaalt hij over een Drents dorp, zo'n dorp waar op het oog weinig gebeurt. De roman volgt een nacht lang een oude man die bij zijn vuurtje verhalen vertelt over het dorp en het leven. Maar waarom zit hij daar alleen bij het vuur? Dan blijkt er toch veel meer aan de hand te zijn.

(lees verder na de illustratie)


De vaalrode vlieger wordt zondag 12 maart gepresenteerd in het eigen theater van Jan Veenstra (lees de uitnodiging en wees welkom), maar het boek is op tijd klaar om ook in Amen present te zijn. De Literaire Hemel heeft dus een première.

Verder zijn deze avond te gast Wim Daniëls en Marco Daane. Reserveer nu een kaartje via de website.

Van die site:

De Literaire Hemel, vrijdag 10 maart, aanvang 20.15 uur

Wim Daniëls is een zeer productief taalgenie. In zijn nieuwe boek ‘Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier’ richt hij een monumentje op voor Albert Sutherland Royaards, een man die in de stilte van zijn doofheid voor veel reuring zorgde en veel betekend heeft voor Assen en Drenthe.

Jan Veenstra is een vaste waarde in cultureel Drenthe. De Literaire Hemel heeft de primeur van zijn roman ‘De vaalrode vlieger’.

Marco Daane schreef de biografie van schrijver/schilder Jac.van Looy (1855-1930). In ‘Monsieur le Coloriste’, de bijnaam van Van Looy, werpt hij een nieuw licht op zijn werk en zijn persoon.

Pianist Maarten Koekkoek verzorgt de muziek. De interviews worden afgenomen door Joep van Ruiten en Annette Timmer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten