Genomineerd voor de Libris Literatuurprijs

Als je, zoals Anjet Daanje, op de longlist van de Libris Literatuurprijs staat, ben je natuurlijk benieuwd of je uiteindelijk bij de zes genomineerden staat. Een cameraploeg van Nieuwsuur zoekt de gelukkigen thuis op en overhandigt hen het pakket met boeken van de andere genomineerden.

Anjet Daanje wil thuis geen bezoek ontvangen, dus zat ze op de uitgeverij het hopelijk fijne nieuws af te wachten. Tussen negen en twee kunnen ze langskomen, of niet natuurlijk. Schrijfster en uitgever zaten weliswaar genoegelijk op de uitgeverij bij te kletsen, maar hoe later het werd, hoe meer de twijfel toesloeg. En net toen we dachten dat ze niet meer zouden komen en dat Het lied van ooievaar en dromedaris dus toch niet genomineerd zou worden, kwam er per e-mail een felicitaties van een niet nader te noemen reeds ingewijde uit Amsterdam. 

Dat maakte het wachten een stuk ontspannener. En ja, tegen een uur was daar de cameraploeg:

De reportage was in Nieuwsuur te zien: Nieuwsuur 6 maart. (de reportage zit aan het einde van de uitzending)

Vervolgens was het snel op naar de persconferentie in Amsterdam. De uitgever vertegenwoordigde daar de schrijfster. Die hele persconferentie is alhier terug te zien:


Op 8 mei volgt de uitslag, weer in Amsterdam. En dan is Anjet Daanje er wel bij. Tot die tijd heeft iedereen gelegenheid zich in de lezen in deze fraaie lijst genomineerden voor de Libris Literaturprijs 2023:

  • Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje
  • Man zonder rijbewijs van Oek de Jong
  • Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost van Donald Niedekker
  • Overal zit mens van Yves Petry
  • De gebeurtenis van Peter Terrin
  • Tussentijds van Peter Zantingh


1 opmerking: