Presentatie nieuwe roman Jan Veenstra

De vaalrode vlieger is de titel de nieuwe roman van Jan Veenstra. Die presenteren we op zondag 12 maart in de Theaterschuur in Linde, het theater dat Jan Veenstra met zijn partner Marga Kool uitbaat.

Dit is de uitnodiging voor de boekpresentatie:

Theaterschuur Linde en Uitgeverij Passage nodigen u uit 

voor de presentatie van De vaalrode vlieger, de nieuwe roman van Jan Veenstra

op zondagmiddag 12 maart 2023 in Theaterschuur Linde.

De presentatie is een onderdeel van een muzisch café, waaraan ook meewerken: 

  • zangeres Lara Boode en gitarist Gijs Kos
  • dichter Ton Peters
  • Roelinda Alkema (accordeon) en Reinier Havinga (viool)
  • schrijver Bill Mensema
  • en gastvrouw Marga Kool   

Het programma begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) en de toegang is gratis. Wel graag van te voren reserveren met een mail naar: info@theaterschuurlinde.nl 

Update: Op zondagmiddag 12 maart 2023 neemt de Commissaris van de Koning in Drenthe, mevrouw Jetta Klijnsma, in Theaterschuur Linde het eerste exemplaar in ontvangst van de nieuwe roman van schrijver Jan Veenstra.


Over De vaalrode vlieger:

Een vuur, een tuin, een nacht, een dorp in Drenthe. Han zit bij de vlammen. Alleen. Een nachtlang legt hij aan een geëmigreerd vakantievriendje van vroeger uit, waarom hij nooit heeft teruggeschreven, hem nooit is komen opzoeken, zelfs niet is vertrokken uit zijn dorp. Anna kwam er tussen! Ooit speelden de jongens op het strand met een vlieger. Het werd een zomer die in Han z’n hoofd kroop en een leven lang bleef nazinderen. Die zomer en de jaren met Anna. Dat is zijn verhaal. 

In de roman – elk uur van de nacht is een hoofdstuk – ontspint zich een geschiedenis over rouw, obsessie, gebondenheid en weemoed.   

14 x 21,5 cm; 352 pagina's, ISBN 9789054524199, zie De vaalrode vlieger.

Meer Jan Veenstra:

Met zijn nieuwe roman gaat Jan Veenstra meer optredens verzorgen. Vast staan al deze twee:

  • vrijdagavond 10 maart, pre-presentatie tijdens De literaire hemel in Amen, waar Jan Veenstra geïnterviewd wordt en het boek ook alvast te bewonderen en te koop zal zijn. Resereveer op tijd je entreebewijs via de website van De literaire hemel.
  • vrijdagmiddag 31 maart: mee & greet met Jan Veenstra op de uitgeverij in Groningen; toegang gratis

1 opmerking: