Uitnodiging Wildvang

Op zondag 11 december vindt weer Wildvang plaats, het festival rond het Hendrik de Vries-stipendium. Literatuurliefhebbers kunnen uitkijken naar de presentaties van Too bee or not te be, van Eise Ivo Smit (deel 14 in de Hendrik de Vries-reeks), de winnaar van vorig jaar, en zal vernemen wie die jaar de stipendia winnen.

De uitnodiging:


UITNODIGING
WILDVANG
Zondag 11 december
14.00 - 17.00 uur
Kunstpunt Groningen

7 jonge kunstenaars zijn genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium Beeldende kunst en Literatuur. Wat zijn hun plannen? En wie ontvangt de prijs uit handen van Wethouder Cultuur Kirsten de Wrede? Een talkshow met scherpe artistieke beschouwingen onder leiding van presentator Wilbert van de Kamp (aka Wilpret), een expositie vol werk van de genomineerde talenten, muziek van Swoolish (met vintage lp’s) en meer.


Dit zijn de genomineerden

Het Hendrik de Vriesstipendium is een aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen voor jonge kunstenaars. Maak kennis met de genomineerden: Marnix Sixma, Davey Smand en Katayoon Valamanesh in de categorie Beeldende Kunst en Renske Marike van Dijk, Meinte Dirksen, Thomas van Essen en Maartje Terpstra voor Literatuur. Wie zijn ze? Wat voor werk maken ze? Tijdens Wildvang worden ze aan de tand gevoeld over hun plannen. Ook zijn er interviews met de winnaars van vorig jaar, Leonard Witte en Ivo Smit. Wat hadden zij voor ogen met de prijs en hoe heeft dat uitgepakt?


Kom je ook?

Je bent van harte welkom op zondag 11 december van 14.00 – 17.00 uur in Kunstpunt Groningen, Trompsingel 27a. De inloop is vanaf 13.30 uur. We sluiten Wildvang af met bubbels en Swoolish.


Publieksprijs

De winnaar van het Hendrik de Vriesstipendium wordt gekozen door een vakjury. Maar er is ook een publieksprijs van € 1.000. En jouw stem telt! Wie verdient volgens jou de publieksprijs? Stem op jouw favoriete genomineerde. Online of offline. Via kunstpuntgroningen.nl/stem kun je stemmen van 8 december t/m 8 januari. Of bezoek tussen 8 december en 8 januari de expositie in Kunstpunt, kies jouw favoriet en stem via de stembus.


Kijk voor meer informatie op kunstpuntgroningen.nl/wildvang.


mail identifier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten