Foto's presentatie Heilige grond

Op 6 november presenteerde we in het Feithhuis in Groningen de thriller Heilige grond van Sander Blom. Deze locatie was bewust gekozen, want gelegen tegenover de Martinikerk. En die speelt een grote rol in de geschiedenis die in Heilige grond opgerakeld wordt. Onderstaande foto's zijn van Jos Jorritsma.


Maar eerst ging Sander Blom in gesprek met collega-schrijver Lilian Schneider. Ze spraken over de manier van schrijven, de research, het verzinnen van een plot en inspiratiebronnen


In de middeleeuwen had de Martinikerk met de arm van Johannes een blangwekkende relikwie die pelgrims vanuit heel Europa naar de stad trok.


Bart Flikkema schreef een boek over die arm en wist ook nu een aantal pikante zaken daarover te vertellen. In Heilige grond staat de arm symbool voor een geheim uit het begin van het christendom, en een reden voor een moord anno nu.
Het eerste exemplaar van Heilige grond werd overhandigd aan Marcel Kroon, een rechercheur die Sander bijpraatte over zijn werk, zodat in het boek een moordonderzoek geloofwaardig beschreven wordt.


Waarna Sander Blom de middag afsloot met het voorlezen van het eerste hoofdstuk uit zijn nieuwe boek.


Het boek ligt vanaf heden in de boekhandel. Het schitterende omslag is van Vera Post.
Hier kun je Heilige grond ook bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten