1000-ste natuurtekening van Willem Kolvoort

Willem Kolvoort heeft zijn duizendste natuurtekening voor De Gelderlander geleverd en deze komt deze week in dat dagblad te staan. Naast zijn bekende posters maakt Kolvoort namelijk ook wekelijks een tekening voor de rubriek 'Kijken naar' van Gerrit Jansen in De Gelderlander. Uiteraard eigenzinnige tekeningen, en zo bijzonder dat Uitgeverij Passage een selectie daaruit in november gaat uitbrengen in het Willem Kolvoort Natuurboek.

Dit is de duizendste tekening: 

Uit de najaarsfolder van Uitgeverij Passage:

Willem Kolvoort kennen we als postermaker van muziekzaal Vera. Van die posters verscheen al eerder een boek met bijbehorende tentoonstelling in het Groninger Museum. De enorme hoeveelheid publiciteit die dit genereerde, heeft zijn naam nu definitief gevestigd. 

Een van de dingen die bij die posters opvallen, is het veelvuldig gebruik van beestjes en dieren. En dat is niet zo gek, want hij is ook illustrator van de veelgelezen natuurrubriek ‘Kijken naar’ die Gerrit Jansen in De Gelderlander heeft. De tekeningen die hij daarvoor maakt, geven een goed beeld van wat er leeft, groeit en bloeit in Nederland. Maar dan wel met een twist, natuurlijk.

Het boek neemt de lezer gedurende een jaar mee op een tocht door de natuur. Jansen kan enthousiast vertellen over wat er op een bepaald moment in de natuur te zien is en etaleert zijn grote kennis zeer gedoseerd voor een breed publiek. De unieke natuurtekeningen van Willem Kolvoort maken van dit boek een prachtig cadeau voor zowel natuur- als kunstliefhebbers.

Een expositie van de tekeningen is in voorbereiding.

ISBN 9789054524168 / NUR 410 / 17 x 22,5 cm oblong, ingenaaid, ca 112 pagina’s, geïllustreerd en in kleur / vormgeving: Ruurd de Boer / verschijnt: november, € 22,50

Nog verkrijgbaar: Willem Kolvoort 30 jaar Vera Posters 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten