Live-interview met Lejo Siepe

Op dinsdag 31 mei gaat Han Borg Lejo Siepe interviewen over diens boek Onverwacht, een familiegeschiedenis. Dat gesprek vindt plaats in sociĆ«teit De Harmonie, Kreupelstraat 10 in Groningen. Aanvang is 20.oo uur, entree € 5,00 (leden gratis). Graag even aanmelden via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl


Soms gebeuren er onverwachte zaken in een mensenleven. Journalist Lejo Siepe uit Groningen  komt na de dood van zijn ouders achter wie hij werkelijk is. Bij het uitruimen van het ouderlijk huis ontdekt hij het trouwboekje. Achter zijn geboortenaam staan de letters GEW. Wat betekent dat? Siepe gaat op zoek naar oud familiegeheim. Er volgt een maandenlange speurtocht die hem in Heerlen, Oost-Groningen, de Noordoostpolder en Bremen doen belanden. Maar uiteindelijk stelt de auteur zich belangrijke vragen: wat is afkomst? Wat zit er in de genen? 

Het boek kreeg mooie recensies in Trouw en NRC Handelsblad, bij Kunststof Radio en vele regionale media. Het afgelopen jaar was er veel maatschappelijke belangstelling voor afstand en adoptie. De Nederlandse staat lag onder vuur met het adoptiebeleid van 1956 tot 1984. In dit interview gaat dit allemaal aan de orde komen.

Er is deze avond boekverkoop aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten