Karl Gellings was als Duits soldaat in de Eerste Wereldoorlog door de Fransen krijgsgevangen gemaakt en wilde dan ook na zijn vrijlating snel emigreren naar Amerika. Maar hij bleef steken in Rotterdam. Daar trouwde hij en werd kunstsmid. Bij het begin van een nieuwe oorlog moest hij vluchten voor het bombardement. Na de bevrijding speelde hij een actieve rol bij de wederopbouw van de stad. De spuitkronen op het Hofplein en de zon op het oogziekenhuis zijn voorbeelden van werken van hem.
Kleinzoon Paul Gellings beschrijft in de roman Het smeedwerk van herinneringen het leven van grootvader maar ook zijn eigen herinneringen aan Rotterdam. De roman schets zo een prachtig beeld van de Rotterdam, de stad met poorten naar de verte, en de schoonheid van de stad met het gebroken hart.
Graag neemt Paul Gellings binnenkort de lezers persoonlijk mee op een wandeling langs locaties die in de Het smeedwerk van herinnering een rol spelen. De lezers ontdekken zo onvermoede literaire kanten van de stad. (lees verder onder de illustratie)
De literaire wandeling vindt plaats op zondag 26 juni. De start is om 15.00 uur voor café De Schouw, Witte de Withstraat 80. Anderhalf uur later eindigt de tocht daar ook weer. Dan is er nog gelegenheid voor napraten, een drankje, boek kopen en laten signeren. Deelname aan de wandeling zelf is gratis.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten