Weer literair rondwandelen in Ulrum

Het kan dit jaar weer en daarmee maken we vele liefhebbers blij: Marcel de Jong gaat een literaire rondwandeling in Ulrum houden. Op zaterdag 7 augustus kun je aan de hand van diens roman De Afscheiding alles te weten komen over de roerige gebeurtenissen in Ulrum in 1834. Een opstand van het volk leidde toen tot een kerksplitsing. De Jong vertelt dit verhaal meer vanuit sociologisch perspectief, en dan blijkt het nog wel wat actuele connotaties te hebben.

De rondleiding start en eindigt bij de Catharinakerk in Ulrum, de plek waar de revolte van Hendrik de Cock plaatsvond. De wandeling start om 14.00 uur, opgeven kan via rondleiding@djccommunicatie.nl .

De kosten bedragen € 10,00, dat is inclusief een consumptie. Dit wordt georganiseerd mede met hulp van de Stichting Oude Groningen Kerken en Uitgeverij Passage, en mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Nederlands letterenfonds.

Lees fotoverslag van eerdere Literaire wandeling in Ulrum en het verslag erover in Trouw en Dagblad van het Noorden. Of klik door naar meer nieuws over De Afscheiding.

Bestel hier De Afscheiding (uiteraard ook verkrijgbaar in de serieuze boekhandel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten