Tips voor de Boekenweek

Rebellen en dwarsdenkers is het thema van de jaarlijkse Boekenweek die dit jaar loopt van 7 t/m 15 maart. Dit is een thema dat uitstekend past bij het eigenzinnige fonds van Uitgeverij Passage. Marcel de Jong zet in zijn roman De afscheiding de rebelse predikant Hendrik de Cock centraal, Lupko Ellen gebruikt in zijn thrillers de dwarse Groninger Ludde Menkema als hoofdpersoon, Hans Donderwinkel presenteert in Lekker Gronings hippe en vernieuwende recepten met streekproducten en in De doos van Passage vindt je liefst tien individuele dichtbundels. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Kijk voor meer inspiratie vooral rond op de website van Uitgeverij Passage.

Hier lichten we er een paar actuele titels uit, tips voor iedereen die iets aparts zoekt tijdens de Boekenweek:


Kijk verder bij:
Anjet Daanje: De herinnerde soldaat (terecht veel geroemde roman)
Esmé van den Boom: Eigen kamers (gedichten over gedachten en wensen van vrouwen)
Bill Mensema: deel 1 en 2 van zijn romancyclus Decade (10-delige serie in uitvoering)

Wie in de Boekenweek voor tenminste € 15,00 aan boeken koopt bij de lokale boekhandelaar krijgt er het Boekenweekgeschenk gratis bij. Dat boek geeft dan weer eens recht op gratis reizen met de trein op zondag 15 maart.

Ook hiervoor hebben we tips:
- in Haarlem is het Halewijnfestijn (waar Paul Gellings genomineerd is voor de Halewijnprijs)
- in Groningen is de uitreiking van het Beste Groninger Boek, een prijs waarvoor Anjet Daanje genomineerd is.
- in Groningen kun je ook het Groninger Museum bezoeken met daar de tentoonstelling van Willem Kolvoort én vanaf dat weekend ook de speciale tentoonstelling over 75 jaar bevrijding, waar het verhaal van Eelke Glaudé dan weer onderdeel van uitmaakt.

Namens Uitgeverij Passage gaan René Luth en Rosa Timmer naar het Boekenbal. De laatste gaat vanaf het bal vloggen voor het Dagblad van het Noorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten