Leestips (1): reizen

Reizen zit er de komende maanden niet meer in. Lezen daarentegen is een van de beste dingen om nu te doen. Daarom tippen we hier vier romans waarmee je toch een fijne reis kunt maken:

Italië:
Anton Brand: Laatste reis


In 1835 overlijdt de componist Bellini in Parijs. Zijn lichaam wordt later overgebracht naar zijn geboortestad op Sicilië. Die laatste reis wordt een ware triomftocht door de hele laars van Italië. Anton Brand doet de reis in deze roman over en dat wordt dan niet alleen een fraai eerbetoon aan Italië, maar vooral een getuigenis van zijn eigen liefde voor de opera.

Marseille:
Paul Gellings: Verbrande schepen


Een man die denkt te gaan sterven reist naar Marseille om nog eenmaal een oude vriend te zien. Is dat echter wel een goede keuze? Eenmaal in Marseille lopen dingen toch heel anders. Paul Gellings vertelt het verhaal in deze roman met de nodige porties humor en spanning, en schetst subliem de uitzonderlijke sfeer van deze stad.

Venetië:
Eric Bos: De kadewachter


Een thrillerschrijfster vertrekt naar Venetië om daar de vertaling van haar nieuwste boek te promoten. In deze stad rijk aan kunsthistorie raakt ze dan zelf verstrikt in gebeurtenissen uit het verleden. Venetië is een stad van romantiek, melancholie en ook de dood. Eric Bos schreef er dit boek vol mystiek en spanning over.

Parijs:
Bill Mensema: Mannenborstjes


Parijs is de stad der liefde, maar Mensema portretteert in Mannenborstjes een aantal jonge studenten die vol liefdesverdriet door de stad dwalen. Ze zoeken een mimespeler, maar eigenlijk zoeken ze zichtzelf. In een verhaal vol slapstick, idiote dialogen, jongensboeken-bravoure en prachtige humor ziet de lezer Parijs op een wel heel bijzondere manier.


____________________________________________________________________

Leestips
Nu veel mensen noodgedwongen thuis zitten, is er een schreeuwende behoefte aan leestips. Daarom zullen we op dit blog vanaf nu boekentips plaatsen. We selecteren dan elke kier vier titels uit het fonds van Uitgeverij Passage en presenteren die hier onder een noemer. Dit bericht over romans waarin reizen een grote rol spelen opent deze serie.

Klik op de link voor meer informatie en om het boek te bestellen.


Boeken kopen
Dit zijn zware tijden voor lokale winkeliers, koop je boeken daarom ook vooral bij de lokale boekhandelaar. Uitgeverij Passage handelt ook zelf verkopen af:
  • bestel via de website van Uitgeverij Passage. Bestellingen worden binnen Nederland altijd zonder verzendkosten of andere kosten verstuurd
  • langskomen in Groningen bij Uitgeverij Passage kan ook. Op kantooruren kun je aanbellen bij de uitgeverij. Betalen kan met pin of cash.
(Bovenstaande geldt tot er nieuwe verordeningen komen van overheidswege)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten