vrijdag 6 december 2019

Willem Kolvoort: boek en expositie

Donderdag 9 januari wordt een vreugdevolle dag voor posterontwerper en -drukker Willem Kolvoort: dan is de officiƫle opening van zijn tentoonstelling in het Groninger Museum en de presentatie van het boek Willem Kolvoort 30 jaar Vera Posters. Aansluitend is er groot feest in Vera. Dit blog gaat over de feestelijkheden daaromheen.

Al 30 jaar maakt Willem Kolvoort posters voor Vera in Groningen. Tot en met dit jaar zijn dat er 510. Inmiddels is het al bezig met zijn eerste ontwerp voor 2020, maar dat valt alweer buiten dit verhaal. Het indrukwekkende overzicht van zijn werk komt nu in het boek (compleet) en in een fijne tentoonstelling in het Groninger Museum (deels).


De feestelijkheden op 9 januari vallen uiteen in twee delen:

Eerst is er 's avonds de opening van de tentoonstelling in het Groninger Museum. Vanwege de beperkte ruimte is deze bescheiden en alleen toegankelijk voor mensen die inmiddels een uitnodiging hebben ontvangen (en daarop hebben gereageerd). Het boek wordt daar ook gepresenteerd, waarna het de koop ligt in de museumwinkel. De expositie is te bekijken van 10 januari t/m 7 juni 2020.


Vervolgens gaat het door naar Vera. Daar barst het feest pas goed los. Er is daar meer ruimte en we kunnen dan ook alle belangstellenden uitnodigen. Een favoriete nieuwe band van Willem gaat daar optreden: Peaness uit Chester, UK. Ook hier zal aandacht voor het nieuwe boek zijn. Er komt in de grote zaal een stand waar het boek aangeschaft kan worden en Willem Kolvoort gaat signeren. Toegang is ook nog eens gratis. Zie ook het Facebook-evenement.


En dat is nog niet alles. Tijdens Eurosonic / Noorderslag (15 t/m 18 januari) verandert de winkel van Uitgeverij Passage in een Willem Kolvoort Pop Up Store. Meer nieuws daarover volgt later

Geen opmerkingen:

Een reactie posten