Preview boek Willem Kolvoort

Boeken maken is mooi werk. Soms is het resultaat ook een waar visueel spektakel en dat geldt zeker voor het boek Willem Kolvoort 30 jaar Vera Posters. In zo'n geval kijken de betrokkenen bijzonder uit naar de zogeheten uithouders. Dan zijn de vellen papier die al gedrukt zijn maar nog niet tot boek gebonden zijn. Voor dat echte boek moeten we nog even geduld hebben, maar de uithouders van deze publicatie maken ons al erg enthousiast.

We plaatsen hier een paar foto's van die uithouders, bij wijze van preview. De boekpresentatie is donderdagavond 9 januari, uiteraard in Vera en uiteraard met een leuke band erbij. Voor de gelegenheid is de toegang gratis.
Vanaf 10 januari ligt het boek in de boekwinkel. De tentoonstelling van het werk van Willem Kolvoort is van 10 januari t/m 7 juni te zien in het Groninger Museum.


Uithouders van het omslag. Deze vellen worden nog om het hardcover omslag geplakt. (klik steeds op het plaatje voor een vergroting)


Vier willekeurige pagina's uit het boek


Nog twee pagina's


Alle 510 posters die Willem Kolvoort tot nu toe voor Vera maakte staan in het boek, gerubriceerd op jaar. Dit zijn twee voorbeeldpagina's van dat overzicht.

Wat een rijkdom is het om al die posters terug te zien. Zelf was ik als organisator van de Poëziemarathon een paar jaar betrokken bij de fameuze Gedignag en ook daarvoor het Willem een keer de poster verzorgd.


Meindert Talma komt diverse keren terug in het overzicht. Deze poster werd later nog gebruikt voor het omslag van zijn dichtbundel.

Willem Kolvoort 30 jaar Vera Posters is allereerst een eerbetoon aan Willem zelf, aar zeker ook aan Vera, de Vera Art Division en al die bands, muzikanten en anderen die optredens verzorgden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten