Rarekiek gebundeld

Rarekiek, de populaire stadscolumn van het Dagblad van het Noorden, wordt gebundeld. Uitgeverij Passage geeft het boek uit met de 50 beste afleveringen, geselecteerd en ingeleid door Jean Pierre Rawie. Donderdagmiddag 15 augustus wordt de bundel gepresenteerd tijdens Noorderzon. Dat is dan meteen ook de start van drie dagen volop activiteiten rond dit nieuwe boek.


De stadsredactie van het Dagblad van het Noorden maakt dagelijks een cursiefje onder de titel Rarekiek. Soms grappig, soms ontroerend, soms hilarisch, soms naargeestig. En altijd uit het leven gegrepen.

De Rarekiek: het is de knipoog van de krant. Het is het hoekje waar de buurvrouw, de docent, de caissière en de passant het voor het zeggen hebben. De hoofdrol spelen. Het is een inkijkje in het dagelijks leven van Stad en Ommeland.

De leukste Rarekieks zijn nu gebundeld. Leuk om cadeau te doen. Leuk om te lezen. En ook nog eens  - dankzij de wandel- en fietsroute - een ontdekkingstocht door Groningen die net een andere kijk biedt op de zo bekende wereld van alledag.

Selectie en voorwoord van deze bundel: Jean Pierre Rawie.

Deze speciale uitgave verschijnt op Noorderzon. Donderdagmiddag 15 augustus om 16.00 presenteert Uitgeverij Passage het boek in de Horatiotent. Donder-, vrij- en zaterdag zijn er nog diverse activiteiten rond het boek: wandel- en fietstochten, workshops en literaire avonden. Dat wordt zelfs een heus Rarekiekfestival.  Zie het programma-overzicht hier. En hou ook vooral de publiciteit in het Dagblad in de gaten over meer nieuws over de werkelijk interessant gastschrijvers die gaan optreden. De kaartverkoop voor de voorstellingen is trouwens al gestart.

Donderdagmiddag en donderdag- vrijdag- en zaterdagavond staat Uitgeverij Passage met een stand voor de Horatiotent en verkoopt daar de boeken voor slechts een tientje.


Rarekiek ISBN 97890 5452 376 5 / 12,5 x 20 cm / 96 pagina’s / met foto's van Roelof van Dalen / inclusief kaart met fietsroute en kaart met wandelroute op de binnenzijde van de flappen. / € 10,00

Update: de aankondiging in het Dagblad

ISBN 9789054523765

Geen opmerkingen:

Een reactie posten