Nieuw fotoboek stad Groningen

Uitgeverij Passage brengt voor Groningen dit najaar een nieuw fotoboek uit. Dag en Nacht Groningen wordt een boek met verrassende foto's van de stad en met begeleidende teksten in het Nederlands en Engels. Daarom wordt het ook zeer geschikt om aan relaties in binnen- en buitenland de bijzondere sfeer van de stad te laten proeven.


Fotografe Claudia Glansbeek legde bekende plekken in de stad Groningen vast op de gevoelige plaat. Van al die locaties maakte ze vanuit precies hetzelfde standpunt overdag en ’s nachts een foto. Het resultaat is verbluffend en verrassend.
De stad trekt de gehele dag veel bezoekers en kent een alom geroemd nachtleven. Deze foto’s geven een levendig beeld van dag en nacht op dezelfde locatie. Helemaal hetzelfde, en toch ook een wereld van verschil. Deze foto laten je de stad op een unieke manier ervaren.

Elk gefotografeerd punt krijgt ook nog een omschrijving. De teksten zijn zowel in het Nederlands als in het Engels. Uitgeverij Passage heeft hiermee weer een nieuwe, verfrissende invulling in de toch al zo succesvolle reeks fotoboeken van Groningen die eerder uitgegeven zijn als Groningen in beeld (uitverkocht) en Groningen van boven (nog beperkt leverbaar).


ISBN 97890 5452 378 9 / NUR 520 / 96 pagina’s / geheel in kleur en hardcover / formaat 21 x 21 cm / € 19,50
teksten: Bill Mensema / vormgeving en fotografie: Claudia Glansbeek / verschijnt november

Geen opmerkingen:

Een reactie posten