Literair wandelen in Ulrum

Afgelopen najaar verscheen de roman De Afscheiding van Marcel de Jong. Die roman vertelt het meeslepende verhaal over de kerkstrijd in 1834 die totaal uit de hand liep. Een bizarre geschiedenis over de strijd tussen volk en elite, tussen arm en rijk, tussen kerk en staat. Maar het verhaal gaat ook over nu. Het laat je nadenken over de vrijheid van meningsuiting, godsdienst en onderwijs.

Dit jaar gaat Marcel de Jong nog vele malen met zijn roman naar buiten treden. Hij gaat verschillende lezingen verzorgen, én hij gaat rondwandelingen in Ulrum houden. Dat is tenslotte het dorp waar de gebeurtenissen zich allemaal afspeelden.

De eerste rondleiding is op zaterdag 16 februari, aanvang 14.30.


Deelnemers verzamelen zich op 16 februari in gebouw Irene, dat staat naast de kerk van Ulrum. Een rondleiding door die bijzondere kerk is overigens inbegrepen. Verder geeft Marcel de Jong een lezing over de achtergronden bij zijn roman en is er ter plekke in Ulrum te zien waar alles zich heeft afgespeeld. Na afloop signeert de auteur zijn boek, dat je desgewenst ook nog ter plekke kunt aanschaffen.

De volgende wandelingen zijn op 16 maart, 20 april, 25 mei, 13 juli en 17 augustus. Deze evenementen worden georganiseerd in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken.

Kijk voor meer informatie, opgave en betaling op de website van djccommunicatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten