Ronald Ohlsen wint Belcampo Stipendium

Zojuist heeft de Provincie Groningen bekend gemaakt dat Ronald Ohlsen het Belcampo Stipendium heeft gewonnen, de tweejaarlijkse schrijfopdracht van de provincie. Onlangs publiceerde Ronald Ohlsen zijn derde roman Het geheugen van Herman Blauw.


zie hier het persbericht van de provincie:

Ronald Ohlsen wint literaire prijs Belcampo Stipendium

4 maart 2014 - Het tiende Belcampo Stipendium is toegekend aan schrijver Ronald Ohlsen. Met het winnen van de literaire prijs van de provincie Groningen mag Ohlsen nu een essay, novelle of gedichtenbundel schrijven. De jury is van mening dat een literaire bijdrage van Ohlsen waardevol kan zijn voor de reeks bijzondere publicaties, die de winnaars van het Belcampo Stipendium sinds 1995 vervaardigd hebben. De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een schrijver of dichter en is ervoor bedoeld om literair talent te stimuleren.

Ronald Ohlsen

Ohlsen (1968) werd geboren in Groningen en groeide op in Delfzijl. Hij debuteerde in 1996 bij de Groninger uitgeverij Passage met de roman "De godvergeten middenstand". Ook schreef hij enkele toneelstukken, zoals "De maanvis" (2002), "Een kus van Sofie" (2005) en "Appassionata" (2006). Zijn laatstverschenen roman is "Het geheugen van Herman Blauw" (2013). Van 2005 tot 2007 was hij stadsdichter van Groningen. Ohlsen studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Algemene Letteren aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij nu ook Nederlands doceert.

Jury


De jury bestaat uit de vorige winnaar Coen Peppelenbos (schrijver en uitgever), voorzitter Stichting Literaire Activiteiten Groningen Anton Brand en hoogleraar farmacie Ben Westerink. Het thema en de opdrachtformulering worden binnenkort bekendgemaakt. Eerdere winnaars waren onder andere Max Niematz, Willem Jan van Wijk en Anneke Claus. De winnaar heeft zes maanden de tijd om de literaire opdracht uit te voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten