Indiebookday in Groningen


Op zaterdag 22 maart wordt in verschillende landen het bestaan van het onafhankelijke boek gevierd. Boeken die normaal gesproken minder in de aandacht staan komen op IndieBookDay aanbod. Met name in Duitsland is dit al een paar jaar een succes. Uitgeverij Passage haakt nu als eerste in Nederland in op dit initiatief en stelt die dag haar deuren open voor het publiek.


Indiebookday bij Uitgeverij Passage
plaats: Boterdiep 117, Groningen (in Het Paleis)
datum: zaterdag 22 maart 2014
tijd: 13.00-17.00 uur
entree gratis

Het idee van Indiebookday is overgewaaid uit Duitsland en is afkomstig van Record Store Day, een dag om alle zelfstandige platenzaken te vieren. Zowel de muziek- als boekvariant van de feestdag is succesvol in het buitenland, maar in Nederland werd Indiebookday nog niet eerder gevierd. Uitgeverij Passage, een zelfstandige uitgeverij die titels uitbrengt op de landelijke boekenmarkt, neemt daarom het initiatief om het zelfstandige boek ook in Nederland te vieren.

Doel van de dag is om de zichtbaarheid van boeken van zelfstandige uitgeverijen te vergroten. Op deze dag doen we dat op de uitgeverij zelf. De dag moet een stimulans voor de boekhandel zijn om deze boeken een plek te (blijven) gunnen.

Uitgeverij Passage haalt in 2014 dit initiatief naar Nederland. Volgend jaar zullen we er in samenwerking met andere zelfstandige uitgevers een grotere draai aan aan geven.

Programma
Er komt een boekenkraam buiten en schrijvers Job Breemer ter Stege, Bill Mensema en Herman Sandman gaan voordragen uit eigen werk. Ook kan het publiek zich komen informeren over de functie van een uitgeverij.
Tijden voordrachten:
14.00 uur: Bill Mensema
15.00 uur: Job Breemer ter Stege over zijn zojuist verschenen roman De dolfijnen
16.00 uur: Herman Sandman

Six Word Story
Daarnaast organiseert de uitgeverij ook een six word story-wedstrijd. Lees daarover dit bericht. De winnaar krijgt, gedurende het jaar, alle boeken die in het jaar 2014 bij Uitgeverij Passage worden gepubliceerd thuis gestuurd. Winnaars van de tweede en derde prijs mogen een titel uit het fonds van de uitgeverij kiezen. Uitslag vanmiddag om half vijf.

Het Paleis
De eerste Nederlandse editie van Indiebookday zal plaatsvinden op het kantoor van Uitgeverij Passage. De uitgeverij is gevestigd in Het Paleis, een culturele ontmoetingsplaats in Groningen op de hoek Boterdiep / Bloemsingel.  Deze middag is ook de Brasserie van Het Paleis geopend voor een hapje en een drankje.

Boekpresentatie
Dezelfde avond gaat Uitgeverij Passage door met haar activiteiten. Dan is de presentatie van De grote oorlog in herinnering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten