Presentatie Kelderkoorts

De kelder uit de titel Kelderkoorts refereert naar de Vera Kelderbar, het podium waar menig muzikant uit Groningen z'n eerste optreden heeft. Zo ook ooit Meindert Talma. Alle reden dus om zijn roman en album Kelderkoorts op woensdag 9 oktober in Vera te gaan presenteren; inmiddels staat Talma natuurlijk wel in de grote zaal.

De presentatie levert om te beginnen al deze prachtige poster van Willem Kolvoort op:


Graag nodigen we je uit bij de lancering van Kelderkoorts aanwezig te zijn op woensdag 9 oktober, 21.00 uur in Vera, Oosterstraat 44, Groningen.

Later deze week op de Facebook-pagina van Uitgeverij Passage een deel&win-actie met dit boek!

Achtergronden en programma boek&cd-presentatie:
Begin oktober verschijnt 'Kelderkoorts', het 1e deel van Talma's roman/albumcyclus 'Nederlands Onbekendste Popster', een gezamenlijke uitgave van Uitgeverij Passage en Excelsior Recordings. Elk deel van deze serie zal bestaan bestaan uit een roman en cd ineen.

In 'Kelderkoorts' sluit de 27-jarige, verlegen slungel Meindert Talma zich aan bij de Hobbyrockers, een merkwaardig, cultureel collectief uit de stad Groningen. Hij wordt columnist bij hun radiopiraat: de Nightrider. Met de voorzitter en secretaris van de Stichting Hobbyrock begint Meindert The Negroes waarmee hij als zanger en organist een tweedeling teweegbrengt in de Groningse muziekwereld.

'Kelderkoorts' gaat over de zegeningen van de viersporenrecorder en Super 8-film. Over de mooie Marije en haar borstenbarometer. Over De Blauwe Fedde en een nieuw genre in de Friese literatuur: het verslag van het non-event. Over een storm die raast over Groningen.

Op de cd bij 'Kelderkoorts', opgenomen door Frans Hagenaars, spelen 10 muzikanten mee. Op 7 liedjes: Anne Soldaat, Reyer Zwart, Jeroen Kleijn en Brenda Bosma. Op 3 liedjes: Jan Klug, Fons Sluijter en Corneel Canters. Op 1 liedje: Fokke J. van der Veen, Andries H. van der Velde, Henk Veenstra en Corneel Canters.

Tijdens de presentatie zullen verschillende gasten (Nyk de Vries, De Colasmurfen, Ricky van Duuren, De Jonge Boschfazant en De Kesanova) die in het boek voorkomen, een korte perfomance geven.
Zaal gaat open om 20:30 uur.
Meer info plus kaartverkoop: http://www.vera-groningen.nl/agenda/mainstage/meindert-talma-presenteert-kelderkoorts-boekcd

Andere optreeddata met Kelderkoorts:

3 OKTOBER - DEN HAAG - Border Kitchen

6 OKTOBER - DEN HAAG - Dichter aan huis,

9 OKTOBER - GRONINGEN - Vera
Meindert Talma presenteert Kelderkoorts (boek/cd)

10 OKTOBER - DEVENTER - Burgerweeshuis

17 OKTOBER - AMSTERDAM - De Nieuwe Anita

25 OKTOBER - ARNHEM, - Luxor

20 NOVEMBER - UTRECHT - Kargadoor (i.s.m. Poppodium Ekko)

23 NOVEMBER/mi - LEEUWARDEN - Explore The North (Festival)

23 NOVEMBER - NIJMEGEN - Wintertuin

24 NOVEMBER - NIJMEGEN - Wintertuin

8 DECEMBER - APELDOORN - Gigant

13 DECEMBER - MIDDELBURG - De Spot

22 DECEMBER - BREDA - MEZZ-café

Geen opmerkingen:

Een reactie posten