Lupko Ellen schrijft feuilleton

Lupko Ellen gaat een serie schrijven getiteld Hellig vuur. De thrillerschrijver uit Warffum doet dat op verzoek van De Literaire Hemel in Amen en Dagblad van het Noorden. De reeks wordt gepubliceerd in de krant en in bijzijn van het publiek voorgelezen in café De Amer. Komend voorjaar verschijnt bij Uitgeverij Passage het resultaat als boek.


De Literaire Hemel in het Drentse dorp Amen is al jaren een geslaagde reeks literaire avonden in het knusse zaaltje van café De Amer. Ondanks (of misschien wel dankzij) de kleinschaligheid heeft dit literaire café in heel Nederland een grote faam verworven onder schrijvers. De sfeer en ontvangst, het goede programma en de uitstekende interviewers moeten daar debet aan zijn.  Dit seizoen zijn er weer zeven literaire avonden in Amen, op elk van die avonden leest Lupko Ellen een nieuw fragment uit zijn verhaal voor. Aansluitend wordt elke aflevering in twee delen in het Dagblad van het Noorden geplaatst. Die krant publiceert Hellig vuur dus in 14 delen.

Het feuilleton start 11 oktober als de auteur van de thrillers rond de Groninger held Ludde Menkema Ellen te gast is tijdens seizoensaftrap van de De Literaire Hemel. Die dag is ook schrijver Bert Wagendorp in Amen en vertelt verzamelaar Koert Broersma uit Assen over zijn fascinatie voor de honderd jaar geleden geboren Simon Carmiggelt (1913 – 1987).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten