Appie Alberts voor het eerst binnen

Vanmiddag was ik druk bezig met de voorbereidingen voor de Culturele Zondag, toen Herman Sandman samen met Appie Alberts de uitgeverij binnenstapte. Het was de eerste kennismaking van Alberts met de uitgeverij. Bijzonder vond hij het bij voorbaat al. Want Het Paleis, het gebouw waar Uitgeverij Passage in gevestigd is, was vroeger het Scheikundig Laboratorium van de universiteit. Veertig jaar geleden betrad Alberts het gebouw voor zijn studie scheikunde.

Nog bijzonderder werd het toen Alberts besefte in welk ruimte hij zat. Hij vroeg nog even voor de zekerheid of dit een aanbouw betrof, maar dat is dus niet zo. Vroeger blijkt deze hoekkamer het privélaboratorium van professor Hans Wijnberg te zijn geweest, een belangrijk man in het leven van Appie Alberts. Niemand mocht destijds die ruimte betreden, dus dat Appie hier voor het eerst was, voelde voor hem goed. In het boek over zijn leven zullen we lezen dat Alberts de stelling aanhangt dat het leven vol cirkels is. Dit is dan weer zo'n cirkel.

Voor Uitgeverij Passage inmiddels mooi om te weten wie er ooit in deze ruimte zat.


Hoe staat het intussen met het boek over het leven van Appie Alberts? Herman Sandman heeft de tekst voor het weekend ingeleverd. De reden van Appie's komst was dat hij een serie foto's kwam langsbrengen. Wij gaan dus nu werken aan de drukproef en daar de illustraties inplaatsen.

De presentatie van Appie Alberts, doctor in de rock-n-roll zal op een nader te bepalen datum eind oktober / begin november plaatsvinden. Voor de feestdagen zal het boek te koop zijn.


Over de Culturele Zondag: lees het vermakelijke blog van Janneke Heimweg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten