EMG Praatfabriek

Groningen heeft een nieuwe culturele talkshow: EMG Praatfabriek. Maandelijks wil dit programma een vooruitblik bieden op het culturele leven in Groningen. Darbij wordt vooral gekeken naar wat kunstenaars, artiesten, musici en schrijvers uit Groningen zélf te bieden hebben. Ik ben in de redactie gevraagd om mee te denken aan de literaire invulling hierbij.

Eind augustus was de try-outaflevering. Beno Hofman en Baukje Schaafsma verzorgen de duo-presentatie. Elke keer wordt uit de avond een tv-programma gedestilleerd. Twee keer drie kwartier wordt dan teruggebracht tot 50 minuten. Dat staat nu online en is te vinden onder EMG Praatfabriek.


De literaire invulling van deze try-out werd vervuld door Renée Luth die kwam vertellen over haar filmplannen. Zij had Joost Oomen meegenomen, die nog een glanrsijke vertolking van zijn gedicht 'De jonge dichters van eeuw nummer 21' weggaf. Beno Hofman: "Joost Oomen is een staande dichter". Hun bijdrage vind je vanaf 39:35.

De Praatfabriek is voor het komende seizoen gepland op elke eerste donderdag van de maand (zolang tenminste het gebouw niet alsnog verkocht wordt). Eerste echte aflevering is dus donderdag 3 oktober in de EMG. Publiek is welkom; entree is zelfs gratis. Je ondersteunt de EMG met consumpties. Streven is om het tv-programma steeds na anderhalve week online te hebben (op de site van EMG).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten