Terugblik: Manuscripta

Alweer dre weken geleden was Manuscripta. Vanwege de ellende bij web-log.nl kon ik er niet eerder aandacht aan besteden. Terwijl Diana Ozon nog wel zulke aardige foto's van de stand van Uitgeverij Passage heeft gemaakt. Dus nu dan alsnog:

Uitgeverij Passage was daar vooral aanwezig om eens flink reclame te maken voor het prozafonds, oa.. door exemplaren van Boterdiep 117 cadeau te doen.
Manuscripta blijft een merkwaardig fenomeen. Eigenlijk zijn het twee beurzen ineen geschoven. Op zondag is het een publieksbeurs. Maar het is uitgever verboden hun boeken dan te verkopen. De vorige baas van de CPNB vond dat het een elitaire beurs moest blijven. Gevolg: bijzonder enthousiast en gretig lezend publiek dat op het evenement afkomt. Erg leuk, maar die mensen lezen al veel boeken.
De maandag is bedoeld als persbeurs. Maar vanwege de hybride opzet voelt de pers zich kennelijk niet zo aangesproken. Ik heb tenminste bedroefend weinig pers gezien.
Conclusie: Manuscripta is twee beurzen ineen, en geen van beide komt tot z'n recht op een manier zoals zou kunnen. Dan wordt het voor een uitgever wel een heel dure beurs...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten