Herman Sandman heeft het fijnste pennetje

In de Vera-krant van deze week tipt Igor Wijnker de nieuwkomers in de stad om vooral Arcadia der Poëten te lezen: 'Geschreven door de man met het fijnste pennetje van alle Noordelijke journalisten: Herman Sandman, journalist/columnist voor de Groninger Gezinsbode'. Lees het gehele artikel hier: http://deblogger.igorwijnker.nl/#post162.

Een mooie recensie, waaruit blijkt dat dit in 2008 gepresenteerde boek over het literaire leven in Groningen nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. Niet dat het boek nog in grote stapels in de boekhandel ligt (sterker: sommige Groningse boekhandels vinden het niet eens de mooite waard het in voorraad te houden) of dat de afdeling Nederlands van de RuG dit boek op de verplichte leeslijst zet (ik vermoed dat tal van de daar werkende geleerde dames en heren niet eens weten dat er een literaire leven in Groningen is, laat staan dat dat in dit boek zo leesbaar beschreven is), maar het is gelukkig wel gewoon te koop, voor slechts € 15,00. Klik daarvoor snel hier.

Van het fijne pennetje van Herman Sandman kun je ook genieten in zijn voetbalcolumns, die we bundelden in De dronken rechtsbuiten. En over een maand verschijnt zijn eerste verhalenbundel, De lange leegte, over het troosteloze opgroeien in de veenkoloniën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten