Het boek van het jaar

Traditioneel maken veel kranten en weekbladen in december de balans op van het afgelopen jaar, ook wat betreft de verschenen boeken. Om dat overzichtelijk te houden gebeurt dat vaak in lijstjes, soms bewust in volgorde, soms een lijstje met beste boeken. Atheneaum Boekhandel in Amsterdam houdt altijd al goed bij welke boeken in de kranten besproken worden. Nu hebben ze ook een optelsom van alle lijsten 'het beste boeken van het jaar' gemaakt.

Zie De beste boeken volgens eindejaarslijstjes 2022 van kranten en weekbladen.

De conclusie is duidelijk: Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje is het boek van het jaar!

De pers was eerder al laaiend enthousiast over deze roman. Lees de recensies over Het lied van ooievaar en dromedaris. Lees verder ook het nieuws over Anjet Daanje.

Een mooie afsluiting van dit turbulente jaar is het interview dat Thomas de Veen en Jannetje Koelewijn (NRC) op de uitgeverij hielden met Anjet Daanje. Lees Anjet Daanje: ‘Halverwege denk ik altijd: waarom schrijf ik niet een normaal boek?’

Ook het publiek weet Het lied te waarderen: in januari zal de zevende druk van de roman verschijnen. Ook komt dan nieuws over vertalingen naar buiten. Ook verder verwachten we in het nieuwe jaar zeker nog aandacht voor dit meesterwerk. Mooi is daarbij dat de vorige roman van Anjet Daanje meeprofiteert van dit succes: ook De herinnerde soldaat verkoopt weer goed, inmiddels is daarvan de twaalfde druk besteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten