Vraauwlu signeren

Op woensdag 21 december vanaf 15.00 uur tot ongeveer 16.00 uur zullen Iris van den Brand en Sanne Meijer hun zojuist verschenen boek Vraauwlu, Groninger vrouwen in de geschiedenis signeren bij boekhandel Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53, Groningen.

Op de foto: beide schrijfster ontvangen het eerste exemplaar van Vraauwlu tijdens de boekpresentatie in de A-Kerk eind oktober (zie fotoreportage). Niet iedereen kon bij die presentatie aanwezig zijn, dus wie alsnog een gesigneerd exemplaar wil bemachtigen, kan op 21 december z'n slag slaan (zie even verder voor als je dan weer niet kunt).

De rol van vrouwen in de geschiedenis is altijd onderbelicht gebleven. Maar dit boek zet Groninger vrouwen nu eindelijk op het voetstuk dat ze verdienen. Hierin komen al die bijzonder vrouwen voorbij. Het boek is bijzonder fraai vormgegeven, uitbundig geïllustreerd, geheel in kleur uitgevoerd en gebonden  in harde kaft. Maar nog belangrijker: het bevat een schat aan boeiende informatie over een dikke 250 vrouwen die in de Groninger geschiedenis (en daarbuiten) hun steentje hebben bijgedragen. In het boek opgenomen fiets- en wandelroutes zorgen ervoor dat je de historische locaties ook nu kunt bezoeken.

Dit is dus een belangwekkend boek. Dit vindt ook het Museum aan de A, zij zullen vanaf februari  een tentoonstelling aan Vraauwlu wijden.

Wil je graag een gesigneerd exemplaar van Vraauwlu ontvangen, maar kun je 21 december niet? Bestel dan toch het boek bij Godert Walter via Groninger boeken en vermeld dat je een gesigneerd exemplaar wilt. De boekhandel zendt het boek je dan snel na de signeeersessie toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten