Uitverkocht maar ook nog niet helemaal

In Culemborg staat het Centraal Boekhuis, het centrale magazijn voor boeken, eigendom van uitgevers en boekhandelaren. Sinds ze daar ook medische hulpmaterialen distribueren is de naam veranderd in cb-logistics, maar dat doet er niet zo toe. Uitgevers loggen elke dag in op het voorraadsysteem van dit cb om te kijken hoe het gaat met de boekverkoop. En wat blijkt dan nu: Het lied van ooievaar de dromedaris van Anjet Daanje is daar nu uitverkocht.

Dat zag de uitgever natuurlijk al aankomen, en dus is inmiddels ook een nieuwe (wederom omvangrijke) druk van het boek besteld. Waarbij de uitgever dan tegen een nieuw probleem aanliep: de drukker heeft te kampen met personeelstekort en met een defecte bindlijn, zodat de levertijd intussen is opgelopen tot zes (!) weken. Het duurt dus helaas even voor die nieuwe druk van Het lied van ooievaar en dromedaris bij het centraal boekhuis binnenkomt.

Dat is met name jammer voor mensen die online willen bestellen, want dat gaat nu wat ingewikkelder (lees verder!). Maar ondertussen zijn er boekhandels die lekkere grote hoeveelheden hebben ingeslagen, en die zijn ook nog niet meteen weg. Zie hier de stapel die bij Scheltema in Amsterdam staat (of stond):

Conclusie is dus: kijk vooral bij een boekhandel bij jou in de buurt, er zijn vaak nog wel exemplaren. En anders reserveren ze er graag eentje voor je en ontvang je het boek zodra de nieuwe voorraad geleverd is door de drukker.

Toch online bestellen? Bij de uitgeverij zijn nog steeds exemplaren van de eerste druk te bestellen. Klik op Het lied van ooievaar en dromedaris.

Bestellen vanuit BelgiĆ«? Dat kan dan bijvoorbeeld bij boekhandel Godert Walter, mail dan naar info@godertwalter.nl en vermeld je complete adres in de mail. Dan stuurt de boekhandel je een boek toe, met factuur vermeerderd € 6,00 als bijdrage in de verzendkosten.

Anjet Daanje, Het lied van ooievaar en dromedaris, ISBN 9789054524106


Geen opmerkingen:

Een reactie posten