Boekpresentatie Mythisch Drenthe

Zondag 27 maart bij boekhandel Van der Velde in Assen: de boekpresentatie van Mythisch Drenthe van Sander Blom.

Op zondagmiddag 27 maart wordt na het succes van Mythisch Groningen het nieuwe boek van Sander Blom Mythisch Drenthe. - 50 fabels, feiten en volksverhalen in tekst en beeld  gepresenteerd bij boekhandel Van der Velde Assen, Kuisstraat 30-34.
Ook de provincie Drenthe kent tal van bijzondere fabels, volksverhalen en historische anekdotes. Aansluitend is er alle tijd om vragen te stellen aan de schrijver en uw boek te laten signeren.
(Boekpresentatie/ Datum: zondag 27-03/ Tijdstip: 14.00 uur tot 16.00 uur (inloop 13.30 uur)/Locatie: Van der Velde Boeken Assen/ Entree: gratis (inclusief consumptie)/ Aanmelding verplicht via Assen@boekhandelvandervelde.nl of via 0592-317519)
Mythisch Drenthe. - 50 fabels, feiten en volksverhalen in tekst en beeld
Ken je het Mirakel van Diever? Weet je waarom inwoners van Meppel ook wel Muggen worden genoemd? Of ben je bekend met de vele legendes rondom juffers in de provincie Drenthe?
Mythisch Drenthe bundelt vijftig van deze mythes, legendes en onbekende stukjes geschiedenis. Blom verzamelde ze op vijftig locaties verspreid over de hele provincie. Ze komen samen in een prachtig uitgevoerd boek, vol schitterende foto’s en verrassende verhalen. Een prachtboek over Drenthe wordt dit, niet alleen voor de bewoners, maar zeker ook voor de talrijke bezoekers van deze avontuurlijke provincie. Van legendarische grensgeschillen tot verloren schatten. En van plaggenhutten tot hunebedden. Over heksen, reuzen en duivels.
Alles komt met prachtige foto’s en opmerkelijke verhalen tot leven in Mythisch Drenthe. Bekende namen komen voorbij, zoals het meisje van Yde, Ellert en Brammert, Napoleon en Vincent van Gogh. Daarnaast ontdek je middels dit boek de grafheuvels in Drenthe, de Koloniën van Weldadigheid, het oorlogsvliegveld bij Norg en bijvoorbeeld de legende Tjakko. Net als bij het boek over Groningen nodigt deze uitgave de lezer nadrukkelijk uit er zelf opuit te trekken en al deze locaties en verhalen in de provincie te ontdekken.
Laat je door de foto’s en verhalen uitnodigen om zelf erop uit te trekken en Drenthe te ontdekken in al haar pracht!
Sander Blom
Sander Blom (1993) groeide op in Winschoten, Oost-Groningen, en begon op zijn zestiende met het schrijven van boeken. Hij studeerde af aan de hbo-opleiding Communicatiesystemen in Groningen en volgde een vakopleiding scenarioschrijven in Amsterdam. Naast zijn werk als auteur runt hij een videoproductiebedrijf en is hij actief als schrijver en regisseur van (korte) speelfilms.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten