September: Ik wil naar Oss

In september zal verschijnen het derde deel in de Decade-reeks van Bill Mensema: Ik wil naar Oss.
Zo staat dit boek aangekondigd in onze folder najaar 2020, pagina 7:



ofwel:

We zijn aan het begin van de jaren tachtig. Een zware recessie is uitgebroken, 32 bewoners op een afdeling van een studentenflat – zoals de roemruchte Selwerd I, II of III – delen één telefoon en op vrijdagmiddag moet je vóór vier uur bij het postkantoor je geld halen om het weekend door te komen.

Verhuizen – om elders opnieuw te beginnen – blijkt een geliefde bezigheid in dit derde deel van de Decade-reeks. Maar er worden ook joints gedeeld, blauwtjes gelopen, popfestivals bezocht en woedende partners van ex-geliefden ternauwernood ontlopen.

Terwijl steeds meer lijnen voor de toekomst worden uitgezet, bereidt de hoofdpersoon zich voor op een laatste confrontatie met zijn ex, maar niet nadat er eerst weer opnieuw – maar ditmaal voor de laatste keer – wordt verhuisd.

Deze schelmenroman gaat over het loslaten van het verleden om de eigen toekomst vorm te geven. ‘Ik wil naar Oss’ is natuurlijk niet zomaar een kreet, maar een metafoor voor het feit dat je niet altijd alles in het leven krijgt wat je wenst.

Dit is een korte roman om lang van te genieten.

ISBN 9789054523864

Geen opmerkingen:

Een reactie posten