Verwacht (1/6): twee delen Decade

Bill Mensema is bezig aan een tiendelige romanreeks Decade, waarin hij de turbulente periode 1978-1987 beschrijft. Afgelopen najaar verscheen het eerste deel uit deze serie, Mannenborstjes. Voor het voorjaar staan deel 2 en 3 gepland.

Decade 2: Het pact van de Pont Neuf

In Het pact van de Pont Neuf zoeken de drie studenten naar een waardevolle invulling van het leven, onder meer door met een Volkswagen Kever op pad te gaan. Zo leren ze een beroemde Duitse rockster kennen, kunnen ze een joint roken in de Italiaanse Alpen en weten ze maar net een woedende kerel te ontlopen als een van de drie naar bed is geweest met diens verloofde. En dan is er nog een terroristenmeisje in een Oostenrijks pension.

Gelukkig is er het op de Pont Neuf afgesloten pact om zich niet langer door tegenslag op de kop te laten zitten. Of dat lukt, is een ander verhaal.

ISBN 9789054523819 / presentatie woensdagavond12 februari in de Kroeg van Klaas; vrijdagavond 14 februari is Bill Mensema te gast in De Literaire Hemel in Amen, Groningen (nadere informatie volgt)


Decade 3: Ik wil naar Oss

In deel 3 wordt geregeld verhuisd, zoals dat gaat als je jong bent en je je weg aan het vinden bent op een nieuwe plek. Maar niet alles kan mee en sommige dingen moeten achterblijven.
Passend genoeg weerklinkt dan het nummer ‘Brick House’ van The Commodores (de live-versie), tijdens welke Elvira en de drie jongens hun conclusies trekken. Koninginnedag 1980 komt eraan en direct daarna zullen ze wederom vertrekken naar Frankrijk. Maar niet nadat er eerst twee pijnlijke confrontaties plaatsvinden. Pas dan wordt er echt afscheid genomen

ISBN 9789054523864 / verschijnt in juni

Lees ook de voorjaarsfolder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten