Poëziemiddag Huiskamercafé Warffum

(ingekomen bericht)

Zaterdag 21 september, 14:30-15:45: 
Poëziemiddag 
met Daniël Dee, Elze Schollema en Bart FM Droog
Huiskamercafé, Noorderkerkpad 13, Warffum

(plak hier uw titel) is de intrigerende titel van de nieuwe dichtbundel van Daniël Dee, uitgegeven door Uitgeverij Passage uit Groningen. Op zaterdag 21 september staan Dee en zijn bundel centraal in een poëziemiddag die verder zal worden opgeluisterd door de dichters Elze Schollema uit Usquert en Bart FM Droog uit Eenrum. Louis Stiller zal de middag leiden, in gesprek gaan met Daniël Dee en als onbezoldigd DJ fungeren.



Daniël Dee (Zuid-Afrika, 1975) studeerde Nederlands aan de RUG. Hij treedt op door heel Nederland en België, op Lowlands en bij Poetry International. Hij werd met Petra Else Jekel in 2000 benoemd tot eerste huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen, was lid van de Groningse Dichtclub en stadsdichter van Rotterdam. (plak hier uw titel) is zijn dertiende bundel. Momenteel zit Dee in de dichterspoule van Dit is de Dag op Radio 1.

 Bart FM Droog (Emmen, 1966) is dichter, bloemlezer en onderzoeksjournalist. Hij was een van de oprichters van het internationaal opererende dicht- en muziekgezelschap De Dichters uit Epibreren (1994-2011), dat in 2003 bekroond werd met de Johnny van Doornprijs voor de gesproken letteren.

Elze Schollema (Winsum, 1960) is voormalig garagehouder, tattooshophouder, dichter en Boeddhist. Schollema’s gedichten gaan vaak over het Wad. ‘Ik zie het Wad als een levend orgaan met een ziel. Ik ben daar veel te vinden. Het is er zo eindeloos.’

De entree van deze poëziemiddag is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten