Rarekiekfestival

Op Noorderzon (15 t/m 25 augustus) is er ook dit jaar weer aandacht voor literatuur (zie verder). De eerst drie dagen vindt er het Rarekiekfestival plaats. Aanleiding hiervoor is de uitgave van het boek Rarekiek, dat de 80 beste columns van de stadredactie van het Dagblad van het Noorden bevat. Keuze en inleiding zijn van Jean Pierre Rawie. Er is in het boek een fiets- en een wandelroute opgenomen om de verhalen ter plekke te kunnen ervaren. Het boek wordt ook op het festival verkocht en kost een tientje.


Plaats van handeling van het Rarekiekfestival: de Horatiotent (vlak achter het vaste paviljoen van Zondag)

Programma: 
  • donderdag 15 augustus, 16.00 uur*: Boekpresentatie Rarekiek. Met deelname van de tot voor kort anoniem gebleven schrijvers
  • Donderdag 15 augustus, 20.00 uur*: De avond van het korte verhaal, met A.L. Snijders, Jan Wierenga, Joep van Ruiten en de schrijvers van Rarekiek
  • Vrijdag 16 augustus, 20.00 uur*: De kracht van de scène: Robert Alberdingk Thijm vertelt over het belang van scènes, De Noordelingen spelen Rarekieks na.
  • Zaterdag 17 augustus, 20.00 uur*: historicus Jan Blaauw vertelt over de column en het schotsschrift, De Casanova's hebben Rarekieks op muziek gezet en brengen die ten gehore
* op deze momenten staat Uitgeverij Passage met een stand voor de Horatiotent om het boek Rarekiek te verkopen (slechts € 10,00, ook toegankelijk voor wie geen kaartje heeft)

Hiernaast organiseert het Dagblad ook wandel- en fietstochten rond Rarekiek (start vrijdag en zaterdag 15.00 en 16.30) en een Workshop Rarekiek schrijven (vrijdag en zaterdag om 16.30). Alle informatie en kaartverkoop hier.

Meer literatuur op Noorderzon

Uiteraard kent Noorderzon dit jaar weer Literaturia met dagelijks iets interessants, waarbij we bijzondere aandacht vragen voor de avond rond de onlangs overleden Karel ten Haaf: Hé hallo zeg (zaterdagavond).

Vanaf dinsdag tot en met het einde van het festival vind je Meindert Talma in een van de containers aan de Leliesingel. Hij brengt daar 50 x de voorstelling Balsturig. Kaartjes slechts ter plekke verkrijgbaar.

En vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Vera Art Division, tegenover de centrale kiosk. Als je geluk het zie je daar Willem Kolvoort aan het werk en kun je met hem praten over zijn komende tentoonstelling en boek.



Rarekiek komt ook te koop in de boekhandel en is vanaf nu ook te bestellen op onze website.
ISBN 9789054523765

Geen opmerkingen:

Een reactie posten