woensdag 6 februari 2019

Presentatie boek Vrouwenhuis

Martine van Rooijen was 15 toen haar ouders scheidden en haar moeder Margot haar heil zocht in het net opgerichte Vrouwenhuis in Groningen. Het waren de jaren '70, belangwekkende jaren op het gebied van vrouwenemancipatie, maar Martine kon als puber maar niet wennen aan de nieuwe vriendinnen van haar moeder.

Veertig jaar later zocht ze die 'vreselijke vriendinnen' weer eens op en dat leidde tot het schrijven van een boek waarin ze op indrukwekkende wijze het verhaal van het Vrouwenhuis vertelt. In dat verhaal ontdekt de lezer hoe belangrijk de veranderingen in die jaren waren, hoe moeizaam vrouwen het toen  hadden en hoe het bestaan van lesbische vrouwen in die tijd nauwelijks herkend werd.

Dit boek, De vreselijke vriendinnen van mijn moeder, gaan we in Groningen presenteren op zondagmiddag 3 maart (lees onder de illustratie verder).
De vreselijke vriendinnen van mijn moeder van Martine van Rooijen wordt gepresenteerd op zondag 3 maart om 15.30 uur in Sociëteit De Harmonie, Kreupelstraat 10 in Groningen. Mineke Bosch, hoogleraar moderne geschiedenis aan de RuG, zal een inleiding verzorgen. Martine van Rooijen wordt geïnterviewd door Renée Luth over het boek.

Toegang is gratis en voor alle belangstellenden.

Dit boek is een uitgave van Uitgeverij Passage. Boekhandel Godert Walter verzorgt ter plekke de boekverkoop.

Wie er niet bij kan zijn: het boek is nu te bestellen, klik op De vreselijke vriendinnen van mijn moeder of op ISBN 9789054523703.

1 opmerking: