We gaan weer los

'Elke zomer is Groningen het toneel van het grote verlaten [...] Dit verhaal begint vlak na die doodse stilte. Net als met rokjesdag weet iedereen wanneer het zover is, de invasie. Van alle kanten komen de koffers binnengerold met daaraan vast scholieren die binnen een week student zullen zijn.' Zo begint Vrije ruimte van Rosa Timmer, en dat was ook voor deze zomer weer een adequate beschrijving van de stad.

Deze week komen die studenten binnen en begint de stad weer te leven. Ook de literaire activiteiten starten weer. Aan de Flanor de eer het spits af te bijten met een programma rond Maartje Wortel. Op donderdag en op zaterdag is er een aflevering van Kantoorpoëzie in respectievelijk het Noorderplantsoen en Vera. De drie organisatoren roeren zich lustig op Facebook, succes verzekerd. In het Noorderplantsoen natuurlijk tien dagen lang Noorderzon, dat echt niet alleen een bierfestival is maar bijvoorbeeld ook tal van literaire activiteiten kent en niet alleen onder de noemer Literaturia. Zie de agenda van SLAG voor het overzicht, al missen daar (tot nu toe) dit spectakel van van slampoets uit Amerika, het speciale programma WoorD van Kasper Peters (rond de bundel Kelder) en de optredens van Irene Wiersma als Dame Flux



En wat Uitgeverij Passage dan verder van plan? Bij ons zijn zeer veel optredens in voorbereiding, in het hele land, van Amsterdam tot Zuidhorn. Wat bevestigd is houden we bij in de agenda op de website. Ook in de stad Groningen zullen er onze auteurs te horen zijn. Er komt weer een Groninger week en het jaar wordt in elk geval  afgesloten met een Eindejaarsshow. Hou de berichtgeving in de gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten