Primeur Nachtengel

Bezoekers van Silo Passage komende woensdag zijn in elk geval verzekerd van een primeur: Lupko Ellen gaat voor het eerst voorlezen uit zijn nieuwe thriller Nachtengel. Eind mei verschijnt dit vierde boek van Lupko Ellen, woensdag dus een voorproefje.


Net als in de drie eerdere boeken speelt ook in Nachtengel Ludde Menkema de hoofdrol. Verder is er ditmaal ook een grotere rol weggelegd voor De Geus, de politiefunctionaris die in vorige boeken steeds Ludde subtiel een helpende hand toestak. Beide mannen waren, zo weet de lezer, aanwezig in het voormalige Joegoslavië ten tijde van de burgeroorlogen. Jaren later blijken dingen die destijds plaatsvinden nog steeds niet verwerkt te zijn. Louche lui van destijds zijn de criminelen van nu.

Nachtengel toont ons de huiveringwekkende wereld van vrouwenhandelaren. Onverwerkte emoties uit de burgeroorlog spelen ook een grote rol. Centraal staat de vraag: mag je onrecht met onrecht bestrijden?

Lupko Ellen is er wederom in geslaagd een zeer overtuigende page-turner neer te zetten. Het is echt een adembenemend spannend boek geworden, met veel tempo, over elkaar buitelende gebeurtenissen en nog een liefdesgeschiedenis. De vele fans van Lupko Ellen kunnen zich alvast verheugen op een prachtig boek...

Nachtengel wordt op 24 mei gepresenteerd bij boekhandel Van der Velde in Groningen, woensdag dus een voorproefje als onderdeel van onze maandelijkse Silo Passage. Eerder al probeerde Ellen nieuwe scenes uit, maar nu gaat het om de definitieve versie. Spannend dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten