Ilona Duits genomineerd

Er zijn tal van aardige, gedreven en inhoudelijk goede boekhandelaren en medewerkers bij boekhandels. Zeker ook in een stad als Groningen. Als een van die mensen uit Groningen dan genomineerd is in de verkiezing voor de Beste Boekverkoper van het land, dan vraag ik daar hier graar even aandacht voor.

Het gaat om de jaarlijkse Albert Hoogeveen Bokaal (ook al een Groninger) en daarvoor is Ilona Duits van Scholtens + de Slegte genomineerd. Het Dagblad van het Noorden blijkt nog niet helemaal op de hoogte van de huidige naam van de boekwinkel waar Ilona Duits werkt,


maar geeft daarmee meteen een van de sterke punten van deze genomineerde aan: ondanks alle turbulentie in het boekenvak en bij haar bedrijf blijft Ilona staan voor waar haar passie ligt: aan de man/vrouw brengen van goede literatuur. We kunnen gerust stellen dat Ilona Duits een van de belangrijkste mensen in de literaire wereld van Groningen is. Al zal menigeen dat niet merken, zij doet haar werk liefst in bescheidenheid. Campagnevoeren voor deze prijs past ook al niet bij haar, vandaar ook even dit bericht.

Stemmen kan via www.elspeetconferenties.nl. Het is een publieksprijs, alle boekenliefhebbers mogen een stem uitbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten