Het najaar begint vorm te krijgen

Bijzonder hectisch was het wel, maar verder bleek het een goed idee om de najaarsaanbieding van Uitgeverij Passage tijdens een Culturele Zondag te presenteren en om de vorderingen ook nog eens via facebook de wereld in te brengen. Vier vormgevers van Uitgeverij Passage lieten zien hoe de omslagen van de nieuw te verschijnen boeken er uit komen te zien. Ze brachten ook hun werkwijze, hun twijfel en hun keuze naar buiten. Dat hebben we geweten. We kregen ontzettend veel feedback. Maar laat ik expliciet duidelijk stellen: daar zijn we heel blij mee.


Ruurd de Boer is nog niet helemaal uit de typografie voor de in januari te verschijnen romen Tafeldans van Eric Bos (let op: het is Eric met een c). Het publiek mocht kiezen, en deed dat ook met veel enthousiasme. Nummer 7 werd de publiekswinnaar. Opmerkelijk is dat via internet een aantal boekhandelaren meestemde. Daar was de keuze unaniem nummer 6...


Joppe van der Spoel bakte onder grote belangstelling een omslag voor het in oktober te verschijnen boek Gronings eten. Hij en schrijver Hans Donderwinkel kregen wel erg veel opbouwend reacties van vooral het oudere publiek.


Terwijl Jelmar Geertsma probeerde om de vormgeving van de nieuwe folder ter hand te neem. Ook hij kreeg in alle hectiek het werk niet af.


Dit had Joppe van der Spoel dan toch maar aan het einde van de middag.
Binnenkort op dit weblog meer over de najaarsaanbieding. Wie meer wil weten kan alvast op de facebook-pagina van Uitgeverij Passage kijken.

Een uitgebreid verslag van de Culturele Zondag staat bij Janneke Heimweg en vandaag in het Dagblad van het Noorden. Een uitgebreid fotoverslag vind je op de Het Paleis-fotopagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten