Een vrolijke avond light verse

Ze hebben geen groepsnaam en daarom gebruiken we wel termen als 'wielerdichters', '4 dichters uit Drenthe' en 'sonnettendichters over de dood'. Maar wat ze doen is natuurlijk gewoon light verse. Gisteravond bleek in cafë Marleen maar weer hoe humoristisch daardoor ook al die tragische wielergedichten uit De dood en het peloton eigenlijk zijn. Zonder dat er sprake is van leedvermaak, overigens.

Light verse is natuurlijk wel bloedserieus, wat hier al blijkt uit de gedegen voorbereiding voor het optreden. Van rechts naar links op de foto: Rob Boudestein, Ben Hoogland, Gezienus Omvlee en Kasper Peters (die zijn zieke vader Ton verving).


Gezienus is de enige serieuze fietser van het stel. Hij heeft dan ook deze bijzondere, afdalings-proof versie van de bundel gemaakt.

Met dit betere light verse kun je best makkelijk een avond vol krijgen. Het publiek in café Marleen, dat bestond uit enkele Dichtclub-bezoekers en vooral veel aangewaaide personen, kon opmerkelijk lang van de aandacht vasthouden.

Deze avond was dan een aftrap voor een zomertournee van De dood en het peloton. Die voert de dichters langs uiteenlopende evenementen als de Drentse Fiets4daagse en Dichters in de Prinsentuin. Lees alvast de aankondiging in het Dagblad van het Noorden en bekijk de details in onze agenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten