Culturele Zondag in de Boekenweek

Meindert Talma schreef voor Het Paleis een speciaal verhaal voor de boekenweek. Het gaat over vriendschap, liefdesverdriet en het nooit meer te vergeten verschil tussen B-acteurs en B-componisten. Het verhaal heet 'De liefdesverdrietbrief van Beethoven'.

Gister heb ik dat verhaal in 16 stukken geknipt en verdeeld onder verschillende mensen in Het Paleis die die afzonderlijke stukken gaan vormgeven. Kunstenaars, fotografen, vormgevers en uw bescheiden uitgever maken zo elk een blaadje met een deel van het verhaal. 16 blaadjes, dus 32 bladzijden.

Op de Culturele Zondag van 18 maart kun je deze losse bladzijden verzamelen in Het Paleis. Er komt een route langs de deelnemers. Bij elk van hen sprokkel je er een deel bij. Aan het einde van de route bind je het geheel in een harde kaft bijeen en heb je dus een prachtig en zeer gevarieerd vormgegeven verhaal van Meindert Talma. Een boek van 32 pagina's, een uniek uitgave voor de boekenweek.

De start van deze artistieke speurtocht is op het kantoor van Uitgeverij Passage (want dat ligt meteen bij de ingang van het pand). Deelnemen kost slechts vier euro. Dat is zelfs nog inclusief consumptiebon. De Culturele Zondag is die middag van een tot vijf.


De Culturele Zondag kent deze middag so wie so een vol en gevarieerd programma. De details komen binnenkort. Maar duidelijk is al wel dat er ook veel te beleven zal zijn voor liefhebbers van literatuur en boeken. Er zijn literaire optredens (o.a. Meindert Talma en Ellen Deckwitz), literaire documentaires (Krol, Kopland, Vasalis, Epiberen en signeersessies (zie ook hier).  Boekontwerpers en de uitgever showen hun materiaal. En de Brasserie is open voor een hapje en een drankje.

Het leuke voor mensen van buiten Groningen is dat je deze zondag met het boekenweekgeschenk gratis met de trein mag. Het Paleis ligt op tien minuten lopen van Groningen-Noord, terwijl vanaf Groningen Centraal de bussen 1,2 en 11 langs het gebouw rijden. De bushalte (Brouwersstraat) is naast de deur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten