Renée Luth stadsdichter van Groningen

Een mooi poëzieavond beleefde Groningen gister in het Grand Theatre aan de Grote Markt. Eerst werd afscheid genomen van Lilian Zielstra als stadsdichter. Zij deed dat door een aantal van haar dichtfavorieten het podium te geven. Ook stond zij stil bij haar project en bloemlezing Dichten met oma. Drie van de deelnemers daaraan droegen hun gedicht voor. Waarna het tijd was om een punt achter haar stadsdichterschap te zetten. Paul de Rook, wethouder van cultuur, bedankte haar heel erg hartelijke namens de gemeente en de eerste exemplaren van haar debuutbundel Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan gingen naar Rolien Scheffer als coördinator van het stadsdichtersgebeuren en naar de wethouder.

Na de pauze en na een optreden van Antjie Krog was het tijd voor de bekendmaking van de nieuwe stadsdichter van Groningen. Het is Renée Luth geworden.



Renée Luth is de negende stadsdichter van Groningen en de zevende daarvan die poëzie bij Uitgeverij Passage heeft gepubliceerd. We waren al met Renée in overleg voor een derde bundel, die plannen gaan we nu mooi inpassen.

Van Renée Luth verscheen in 2011 de bundel Pingpongtong (bijna uitverkocht) en in 2016 Preparaat (verkrijgbaar voor een aantrekkelijk prijsje).

Lees ook vooral het juryrapport op de site van SLAG. Daar later ook meer over de gedenkwaardige poëzieavond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten