Presentatie Schisma

Als bekend is Bill Mensema bezig met de tiendelige romanreeks Decade, waarin hij belevenissen uit de jaren '80 optekent. Dat waren crisisjaren vol doem, maar ook jaren met grote muzikale creativiteit. Hij is weer aardig op stoom met deze boekenserie, want binnenkort verschijnt deel 7, Schisma.


De presentatie van Schisma vindt plaats op  op zondagmiddag 26 mei 2024 in de Kelderbar van Vera, Oosterstraat 44, Groningen. Deuren zijn open van 14.30 tot 17.30 uur; het programma begint stopt om 15.00 uur. De toegang is gratis. 

Het programma:

  • Bob & Bill vertolken status-quo- & protestliederen
  • Gedicht en performance van de Drentse taalwever Egbert Hovenkamp II
  • Muzikale omlijsting door Klaas Kloosterman.
  • Uitreiking van het boek aan niet zomaar iemand

Schisma gaat over de scheiding der geesten binnen Vera halverwege de jaren tachtig als gevolg van de discussies omtrent de voortzetting van de huisdealer. Uiteindelijk wonnen de muziekliefhebbers de discussie en werd Vera het muziekpodium dat het nu nog steeds is.

Bill heeft deel 8 van Decade ook al geschreven. Dat gaat Zomer in Cervignano heten en draait rond de Italiaanse tournee van Crimes of Nature. De boekpresentatie van dit deel gaat op zondag 8 december plaatsvinden, weer in de kelderbar van Vera. In 2025 verschijnen dan de delen 9 en 10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten